2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Összehangolt nyomásgyakorlásra készülnek Magyarország ellen

Nyugaton a holland Mark Rutte NATO-főtitkári pozíciójáért kampányolnak, a németek szerint többek között azért, mert erős diplomáciai képességekkel rendelkezik – ő volt az, aki letérdeltette és kidobta volna az EU-ból Magyarországot.

Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország hivatalosan is támogatják Mark Rutte NATO-főtitkári jelöltségét. A FAZ szerint ez egy összehangolt törekvés arra, hogy növeljék a nyomást Magyarországra és Törökországra annak érdekében, hogy ők is a hivatalban lévő holland miniszterelnököt támogassák.

A lapnak nyilatkozó német kormányszóvivő azt mondta, Rutte azért kiváló jelölt, mert hatalmas a tapasztalata és a biztonságpolitikai szakértelme, emellett erős diplomáciai képességekkel is rendelkezik.

Ne feledjük: Rutte volt az a politikus, aki a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban azt mondta, Magyarországnak térdre kell ereszkednie, és kijelentette azt is, hogy az országnak nincs helye az Európai Unióban.

A Politico értesülése szerint egyébként a leglátványosabban Joe Biden amerikai elnök állt teljes mellszélességgel Mark Rutte jelölése mögé.

 

(Mandiner)

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató