2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Ungár Péter: Az LMP akár egyedüli ellenzéki pártként is ott lesz az államfő választásán

Sulyok Tamás a Fidesz jelöltje, az Alkotmánybíróság elnökeként több döntése is megkérdőjelezhető volt, ugyanakkor a kormánypárt kétségtelenül egy komoly jogászembert jelölt a köztársasági elnöki posztra – jelentette ki a Hír TV Napi Aktuális című műsorában Ungár Péter, az LMP társelnöke. 

Szerinte Sulyok nem testesíti meg a nemzet egységét, nincs meg benne az a képesség, hogy túlnyúljon a Fideszen – tette hozzá. Amikor Velkovics Vilmos műsorvezető emlékeztette, hogy 2016-ban az ő támogatásuk mellett választották Sulyokot az AB elnökévé a parlament, úgy reagált: az egy egészen más pozíció.

Ungár ezzel együtt közölte: 

akár egyedüli ellenzéki pártként is, de meg fogják tisztelni jelenlétükkel az államfőről szóló szavazást a parlamentben.

Hozzátette ugyanakkor, hogy valószínűleg nemmel fognak szavazni Sulyok megválasztására.

A politikus jelezte azt is: pártja nem vesz részt a vasárnapi, a közvetlen államfő-választást célzó ellenzéki demonstráción.

Ungárt ismét kérdezték a főpolgármester jelölésről is. Elmondta, hogy Vitézy Dávid esetleges indítása attól függ, hogy lesz-e végül olyan jelölt, aki képviselni tudja az LMP programjának hangsúlyos részeit, és olyan, 

aki a budapestieket helyezi a középpontban, nem pedig arról szól a kampánya, hogy 2026-ban és később hogyan tud majd elindulni Orbán Viktor ellen 

– szúrt oda egyet karácsony Gergelynek a politikus.

Az ellenzéki pártokra kiszabott ÁSZ bírságról elmondta: nem tartják igazságosnak, hogy a számvevőszék elosztotta az ellenzéki pártok között a bírságokat. Azt ugyanakkor elismerte, hogy olyan pénzek kerültek a kampányba, amelyek eredetéről nem tudni semmit. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató