2024. április 17. - Rudolf
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

A DK politikusa követeli vissza a képernyőre a pedofil Kaletát mentegető ATV-s műsorvezetőt

A Demokratikus Koalíció pesterzsébeti önkormányzati képviselőjének belefér, hogy Somos András szerint Kaleta Gábor azzal, hogy több ezer pedofil képet nézegetett nem pedofil. A műsorvezető később elismerte, hogy butaságot beszélt és felfüggesztette képernyős tevékenységét. A DK politikusa szerint ez fatális hiba és ha nem veszik vissza a csatorna nézőket fog veszíteni. Legalábbis a politikus ezzel fenyegetőzik, de hogy milyen hatása van az ATV nézőtáborára, nem tudni.

 Ettvel Zoltán, a DK pesterzsébeti képviselője a Facebook-oldalán szerdán azt írta:

Lehet, hogy András nem szerencsésen fejezte ki magát… De az biztos, hogy ha az ATV hagyja, hogy távozzon, akkor nincsenek tisztában azzal, hogy mily hatalmas hibát követnek el. Kérem az ATV Fórum és az ATV Magyarország Start szerkesztőségét, hogy gondolják ezt végig Somos András úrral együtt és ezt így ne hagyják. Az ATV szégyellje magát, ha egy ilyen nagyszerű, fantasztikus embert elenged. Szerintem sokunknál várható, hogy nem lesz többé ATV Fórum és más ATV műsornézés…

NEM PEDOFIL KALETA?

Emlékezetes, hogy az ATV Szigorlat című műsorában – ahol Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke volt a vendég – már a beszélgetés elején szóba került a pedofília témája, a beszélgetés pedig a Kaleta-botrányra terelődött. Az egyik műsorvezető, Somos András ekkor azt kérdezte Márki-Zaytól, hogy „tudna arra példát mondani, hogy hány pedofilt engedtek szabadon?”. Márki-Zay Péter erre úgy válaszolt, hogy ő „a Kaletán háborodott fel a legjobban”.
 
Somos ekkor így folytatta: „de ő nem volt pedofil”. Márki-Zay visszakérdezett, hogy „miért nem volt pedofil?”, amire Somos azt felelte, hogy „azért, mert olyan képeket nézegetett, amelyeken kiskorúak szerepelnek, ez nem pedofil bűncselekmény”.

Somos később a közösségi oldalán próbált magyarázatot adni a kijelentésére, arra hivatkozva, hogy ugyan

a köznyelv a tiltott pornográf felvételek tartását pedofilbűncselekménynek tartja, és – teljesen feleslegesen – vitatható jogászi véleményként azt állítottam egy kérdésben, hogy ami történt, nem pedofil bűncselekmény.

Hozzáfűzte, hogy elítéli a kiskorúakról készített szexuális tartalmú felvételeket, azok tárolását is.A magyarázkodás nem mentette meg a következményektől, az ATV elhatárolódott a műsorvezetőtől és fegyelmi eljárást indított, majd Somos bejelentette a távozását.

(PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató