2024. április 15. - Anasztázia, Tas
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon24°15°

Alföldi Robika: amit én képviselek és a világról gondolok, annak itt nincs létjogosultsága

Alföldi Róberttel készített interjút a Népszava, amelyben a színész-rendező többek között arról is beszélt, hogy miért nyilvánul meg egyre ritkábban közéleti, politikai kérdésekben.

Én sokat harcoltam, úgy érzem nem sok eredménnyel”

– fogalmazott az interjúban, majd arról beszélt, hogy több olyan embert is ismer, akik ebbe „becsavarodtak”. A színész kifejtette: elment a kedve a politikától, és a választások után érezte azt, hogy semmi értelme nem volt annak, amit előtte képviselt.

El kell fogadni, hogy amit én gondolok arról, hogy milyen egy demokratikus ország, 

hogy az miként tudna működni, az egy kisebbségi gondolat.

Én mindent megtettem azért, hogy ez ne maradjon kisebbségben. Nem sikerült, nagyon nem” – fejtegette, majd arra a kérdésre, hogy fel lehet-e adni ezt a törekvést, azt válaszolta: „Nem feladásról van szó. De nem szeretnék ebbe több energiát, érzelmet, idegrendszert beletenni. Bebizonyosodott, hogy az a gondolkodás, amit én képviselek és a világról gondolok, annak itt nincs létjogosultsága. 

Mindenki a saját szövegét löki, miközben semmiféle átjárás nincs az eltérő álláspontok között” 

– hangsúlyozta a színész.

Alföldi szerint Magyarországon mindig van egy kiválasztott kisebbség, amely mindig másodrangú állampolgár, és hogy melyik kisebbség van aktuálisan kiválasztva, az folyamatosan változik.

„Igen, akkor még mindig nem tudok csendben maradni, amikor ilyen szempontból érzek valamilyen igazságtalanságot” – fogalmazott a rendező.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató