2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Donald Trump: Orbán Viktor egy szívós, okos ember

Tiszteli Orbán Viktort, aki egy szívós és okos ember, erről beszélt Donald Trump volt amerikai elnök a Konzervatív Politikai Akció Konferencián, vagyis a CPAC-en. A beszédében kitért arra is, hogy politikai boszorkányüldözés zajlik ellene, mert a demokraták félnek a győzelmétől.

Nagyon tiszteletem Orbán Viktort, az itteniek is nagyon tisztelik. Egy szívós, okos ember

– jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök a Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC) a Maryland állambeli National Harborban.

A republikánus politikus felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelőjén arról beszélt, szeretnénk, ha Donald Trump visszatérne az Egyesült Államok elnöki székébe, és békét csinálna Európa keleti felén.

Donald Trump arra is felhívta a figyelmet, hogy nem akarja, hogy az emberek féljenek tőle, de – utalva Orbán Viktor évértékelőjére – Kína félt tőle, Oroszország félt tőle, és béke volt az elnöksége alatt.

Olyan szinten voltak a dolgok, amilyet még senki sem látott azelőtt. Nem voltak háborúk, legyőztük az Iszlám Államot. Tudják, ők voltak a legnagyobb terroristák a világon, és mi teljes mértékben megszabadultunk tőlük – fogalmazott Donald Trump.

A volt amerikai elnök arra is kitért a beszédében, hogy politikai boszorkányüldözés folyik ellene, mert a demokraták Joe Biden elnökkel az élükön félnek attól, hogy a szavazók nem bíznak a kormányzatban.

Az egyetlen bűnöm az volt, hogy megvédtem a hazámat

– jelentette ki arra utalva, hogy mindenféle jogi pereskedéssel akarják megakadályozni az indulását a novemberi elnökválasztáson.

Javier Milei argentin elnökkel is találkozott Trump:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató