2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Varga Mihály: Brüsszel rátelepedett az európai gazdaságokra

Varga Mihály pénzügyminiszter az Ecofin informális ülésén vesz részt Belgiumban. A pénzügyminiszterek tanácsának témája Európa versenyképessége, mely fokozatosan gyengül az ázsiai országok versenyképességéhez képest.

Szokatlan helyszínen, egy futballstadionban tartottak találkozót az uniós országok pénzügyminiszterei a belga elnökség vezetésével. A tanácskozás után Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán megjelent videós bejegyzésben számolt be a megbeszéléséről.

A Magyar Nemzet a videó alapján azt írja, hogy az egyik fő téma az európai versenyképesség kihívásai voltak. Az elmúlt húsz évben egyre inkább nyílik az az olló, ami az amerikai gazdaság, az ázsiai országok versenyképessége és Európa versenyképessége között van, sajnos Európa rovására – mondta a miniszter.

Sok ok mellett az egyik legfontosabb oka ennek a túlszabályozottság Európában, a bürokrácia.

Brüsszel rátelepedett az európai gazdaságokra, a túlszabályozottság miatt innovációban, tőkepiacokban egyre inkább lemaradunk, ami gazdasági lemaradással jár

– fogalmazott Varga Mihály a videóban.

Változásra van tehát szükség, júniusban erre nyílik lehetőség, az európai parlamenti választások megadják annak a lehetőségét, hogy a változások Brüsszelben is megkezdődjenek  – zárta bejelentkezését a pénzügyi tárca vezetője.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató