2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Alkotmányos joggá válhat a készpénzhasználat

Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetője szerint Orbán Viktor a bankok oldalán áll, mert a kormány nem ragaszkodik a készpénzhasználathoz, ami egyben szabadságjog is.

A kormány miért szavazta le az ezirányú kezdeményezésüket? – kérdezte a miniszterelnöktől az azonnali kérdések órájában ma este, a parlamentben a politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint nem fair, amit Toroczkai László mondott, mert a magyar kormány nem engedte szűkíteni a készpénzhasználat lehetőségeit, annak ellenére sem, hogy a bankszektorból rengeteg ezirányú kérés jön. A kormány semmilyen erre vonatkozó igényt nem fogadott be és nem ismer el.

Ha lesz nemzetközi nyomás, akkor alkotmányos úton fognak kifejteni ellenállást. Ez olyan ügy, ahol könnyen szót tudunk egymással érteni – mondta a kormányfő a Mi Hazánk elnökének.

Hozzátette: a készpénzhasználat jogi védelmét most is meg tudják oldani, de ha ezt a Mi Hazánk szerint

érdemes alkotmányos szintre emelni ezt, akkor a kormány nem lesz ennek az akadálya, mert van még 3-4 téma, amit meg kell vizsgálni, ezért ezeket össze fogják rakni egy csomagba, és akár alkotmányos joggá válhat a készpénzhasználat joga is.

A rendezvényeken a készpénzhasználatot azért küszöbölik ki, hogy ne a bankok bankkártyáival kelljen fizetni, saját fizetési rendszert alkalmaznak – jelezte Toroczkai egy másik felvetésére válaszolva a kormányfő. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató