2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Új frakcióvezetőt nevezett ki a Momentum

Gelencsér Ferenc nemcsak a párt elnöki székéből, hanem a Momentum parlamenti frakciójának éléről is távozik. A kettős állampolgár Bedő Dávidot választották a párt új frakcióvezetőjének.

„A tavaszi ülésszaktól kezdődően Bedő Dávid a Momentum Mozgalom parlamenti frakcióvezetője. A frakció frakcióvezető-helyettesi feladatait Orosz Anna és Tompos Márton látják el” – közölte a Momentum Mozgalom.

Bedő Dávid előtt a távozó pártelnök Gelencsér Ferenc látta el a frakcióvezetői feladatokat.

A hazaáruló párt január végén tartott tisztújító küldöttgyűlést, ahol Gelencsér Ferenc lemondása után visszatért az elnöki pozícióba a párt európai parlamenti képviselője, Donáth Anna.

Az EP-képviselő 2021 őszétől – Fekete-Győr András távozása után – egyszer már betöltötte a Momentum elnöki tisztségét. A politikus a 2022-es ellenzéki vereség után bejelentette, hogy nem indul a párt tisztújításán, gyermeket vár. Az új elnök akkor Gelencsér Ferenc lett, de a párt arca továbbra is Donáth Anna volt, aki hangsúlyozta, hogy erős, liberális alternatívát készül építeni. 

Donáth Anna elnökké választásával, illetve az elnökségi tagok megválasztásával felállt a párt új elnöksége. A küldöttgyűlés döntésének értelmében elnökségi tag lett:

- Bedő Dávid, országgyűlési frakcióvezető-helyettes;
- Cseh Katalin, EP-képviselő;
- Hajnal Miklós, országgyűlési képviselő;
- Orosz Anna, országgyűlési képviselő;
- Soproni Tamás, Terézváros polgármestere és
- Tompos Márton, országgyűlési frakcióvezető-helyettes.

Összefújta a szemetet a szél...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató