2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon24°14°

Kokaint fogyasztott, megivott másfél liter vodkát, majd túszul ejtette ismerősét egy férfi vasárnap éjszaka a VII. kerületben

Kábítószer hatása alatt túszul ejtette nőismerősét egy férfi Budapesten a VII. kerületben vasárnap éjszaka. A túszejtőt végül a TEK ártalmatlanította, a BRFK nyomozói pedig őrizetbe vették – írta a Police.hu.

A férfi február 25-én 18 és 23 óra között az erzsébetvárosi lakásában fogva tartotta a látogatóba érkező ismerősét. A fiatal nőt pisztollyal fenyegette, a levegőbe lőtt, majd videótelefonon felhívta a nő édesanyját, akinek szintén azt mondta, hogy combon lövi a lányát. A férfi ezután a 112-t hívta, és azt követelte, hogy a rendőrök keressék meg a nő egyik férfi ismerősét, és vegyék rá arra, hogy felhívja őt, különben ismét meglövi a nőt.

A helyzet megoldásáért a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatta az ilyen esetekben kizárólagossággal rendelkező Terrorelhárítási Központot (TEK). A TEK-nek közel másfél órás tárgyalás után sikerült elérnie, hogy a fegyveres férfi szabadon engedje a túszt. Kiderült, hogy a fogva tartott nőt nem érte lövés, nem sérült meg, de megfigyelésre kórházba vitték. A TEK műveleti egysége ezután elfogta a férfit, és átadták őt a BRFK munkatársainak.

A fővárosi nyomozók a lakásban lefoglalták az elkövetéshez használt gáz- és riasztófegyvert. A helyszíni adatok alapján a férfi kábítószer hatása alatt állt, őt is kórházba vitték, ahol rendőrök őrizték. Február 26-ára tisztult ki annyira, hogy a BRFK nyomozói gyanúsítottként ki tudták hallgatni. Beismerte, hogy kokaint fogyasztott, amire másfél liter vodkát ivott meg, emiatt – állította – nem emlékezett a történtekre. Azt mondta, hogy nem is ismerte a férfit, akivel a fenyegetések eredményeként fel akarta magát hívatni. A gyanúsítottat a BRFK őrizetbe vette, és kezdeményezte a letartóztatását.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató