2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Magyar Péter újra megszólalt: Tévesen mentem el Rogán Antal felé a Partizán-interjúban

Magyar Péter, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje ismét interjút adott, amelyben többek között beszélt a válásáról és a Fideszen belüli tapasztalatairól is.

Hiába dob bárki „atombombákat” a kormányra, attól még nem lesz változás, ha nincs egy valós alternatíva, ha nincs egy olyan B vagy C opció. A rendszer érdeke, hogy fenntartsa azt a látszatot, hogy nem lehet változtatni – hangsúlyozta Magyar Péter a Telexnek adott, kedden megjelent interjúban.

Magyar Péter többek között arról beszélt, hogy

- Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek nem szólt előre, hogy kilép a nyilvánosság elé, de sokszor jelezte neki, hogy amennyiben a dolgok nem változnak, úgy nem fog hallgatni. Tavaly nyáron több üzenetet is küldtek egymásnak, de azokban nem volt fenyegetés.

- A Fideszen belül is van kritika, de konkrét neveket nem mond, mivel nem szeretné tönkretenni az illető karrierjét. Ha lesz mondanivalója a Völner–Schadl-ügyről, akkor azt a nyomozó ügyészségnek mondja majd el.

- Rogán Antallal 2020-ban találkozott a Karmelita kolostorban, ahol baráti beszélgetésen azt a tanácsot kapta a magánéletével kapcsolatban, hogy ne legyen balhé, és ha el kell válnia, akkor barátian és gyorsan tegye meg. 

- Azt állítja, hogy Varga Judit egykori igazságügyi miniszterrel való válása miatt volt presszió a kormány részéről. 

- Rogán Antalnak pozitív megítélése van a felső körökben. Magyar Péter normális viszonyban volt vele. Szerinte a Partizán-interjúban tévesen ment el nevek felé, mivel ez egy rendszer.

- Kevesen vannak, de volt feleségével, Varga Judittal azok közé tartoznak, akik nem a Fidesz vezetésében váltak milliárdossá. Brüsszelből 2018-ban költöztek haza, ahol háromszor annyit kerestek uniós tisztviselőként, mint Magyarországon.

- Két-három évvel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök az EU-s pénzekkel kapcsolatban viccesen megjegyezte, ha ő lenne Brüsszel, akkor biztos, hogy egy fillért sem adna, csak kérdés, hogy ők lesznek-e ehhez elég bátrak.

- Orbán Viktor feleségét, Lévai Anikót pozitív szereplőnek tartja, akinek nincs formális hatalma, de nagyon nagy ráhatása van a párton belüli ügyekre.

- Varga Judit visszavonulásáról azt mondta, hogy péntek este vagy szombat reggel kapott egy telefont, hogy le kellene mondania egy olyan dolog miatt, amihez nem sok köze volt. 

- Korábbi feleségének szakmai és erkölcsi problémája is volt egy Alaptörvény-módosítással, amit Orbán Viktornak is jelzett, aki úgy reagált, nem azért tartják ott, hogy erkölcsi kifogásai legyenek.

- Az ellenzékkel nincs feladata, mivel nekik 14 év alatt elég sok idejük és lehetőségük volt, hogy egy valós alternatívát kínáljanak.

A titkosszolgálati vezetők is reagáltak Magyar Péter állításaira

Mint írtuk, február 20-án összeült a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága, ahol napirendre kerültek Varga Judit volt férjének, Magyar Péternek az állításai is. A jogász még a Partizán-interjúban, valamint Facebook-bejegyzéseiben utalt arra, hogy már „ismeri” a titkosszolgálatok működését, és felidézett egy találkozót a miniszterelnök hivatalában. Ennek nyomán a sajtóban is elterjedt egy olyan narratíva, amely szerint a titkosszolgálatok „megfenyegették” őt.

 

(Index)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató