2024. április 17. - Rudolf
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Szamurájkarddal vágta át egy kutya torkát a ceglédi férfi

Úgy vélte, hogy az eb megtámadta a közterületen őrizetlenül hagyott pónilovait.

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy karddal halálra sebzett egy kóbor ebet – derült ki a Pest Vármegyei Főügyészség közleményéből. A vádirat szerint a férfi ellen más bűncselekmény miatt is folyt eljárás, ugyanis korábban akadályozta egy személygépkocsira elrendelt végrehajtási eljárás lefolytatását.

A fenti esetet követően, 2023 júniusában több eb megtámadta a vádlott rokonainak ceglédi közterületen kikötött és őrizetlenül hagyott pónilovait.

A férfi elhatározta, hogy felkutatja a támadó kutyákat és azokat elpusztítja, valamint gazdáikat elszámoltatja. Ezzel a céllal autózott a pónikat ért támadás helyszíne körül, amikor észrevett egy közepes termetű kóborkutyát, amelyről azt feltételezte, hogy köze lehetett a támadáshoz. Ekkor megállt, kiszállt az autóból és magához vett egy nagyméretű, szamurájkardra hasonlító vágóeszközt. Miután kiszállt, leguggolt és magához csalogatta az egyébként barátságosan viselkedő kutyát, amely csaholva, farkcsóválva közelített hozzá.

A vádlott kihasználva, hogy az elé érő kutya barátkozási szándékát kifejezve a hátára feküdt, a kezében lévő karddal, nagy erővel az állat torkára vágott. Ezután visszaült a kocsiba és elhajtott.

Az eb nyakán az elkövető támadásának következtében körülbelül 15 centiméter hosszú, 4-5 centiméter mély, centrális vénát is átmetsző vágott seb keletkezett. Bár a kutyának sikerült talpra állnia, és még pár percig vérző torokkal, hörögve mozognia, de az elszenvedett sérülése miatt hosszas szenvedés után elpusztult.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató