2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon24°14°

Letartóztatták a férfit, akit azzal gyanúsít az osztrák rendőrség, hogy Bécsben meggyilkolt három prostituáltat

27 éves afgán bevándorló követhette el a hármas gyilkosságot február 23-án az osztrák fővárosban.

A bécsi tartományi bíróság kedden elrendelte annak a 27 éves afgán bevándorlónak a vizsgálati őrizetbe vételét, akit három prostituált február 23-án történt meggyilkolásával gyanúsítanak az osztrák főváros Wien-Brigittenau kerületében található Asia Studio bordélyházban.

A férfi péntek este késsel felfegyverkezve belépett az épületbe, és nekirontott a szexmunkásoknak. Az áldozatok kínai állampolgárok voltak, akik hamis papírokkal érkezhettek Ausztriába, bár az ügyészség szerint ezt még nem sikerült kétséget kizáróan megállapítani. Egy negyedik nőnek sikerült elmenekülnie, miután bezárta magát az egyik szobába.

A gyanúsított 2022-ben érkezett menedékkérőként Ausztriába, legutóbb egy karintiai menekültszálláson élt, ahonnan kijelentkezett és Bécsbe költözött.

Barbara Roschitz, Karintia tartomány menekültügyi hivatalának vezetője az ORF közszolgálati televíziónak elmondta, hogy a férfival "nem voltak incidensek" ott tartózkodása idején.

A Kärnten heute című regionális lap szerint a gyanúsított nemrég jelentkezett a bevándorlási hivatalnál (BFA), hogy vissza akar térni hazájába.

A férfi a rendőrség szerint "alapvetően beismerő vallomást tett", bár a későbbi meghallgatásokon nem mondott semmit. Az ügyészség kezdeményezte a gyanúsított pszichológiai kivizsgálását.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató