2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Pankotai Lili megvadult: már Hitlerhez és Kim Dzsongunhoz hasonlítja Orbánt

Pankotai Lili – aki szélsőséges megnyilvánulásairól és közéleti aktivistáskodásról híresült el az utóbbi időben – egy meglehetősen erős Instagram-bejegyzést tett közzé oldalán.

A fiatal aktivista, a Fidesz-frakció hétfői, derűs momentumát megörökítő képről merengett közösségi média oldalán, amelynek során hasonlóságot vélt felfedezni Hitler, Kim Dzsongun és Orbán Viktor között. Felütésnek egy Hamvas Béla idézetet választott: „Az ember bálványcsináló állat, és amilyen az ember, olyan a bálvány.” A képnek címet is adott Pankotai, amely így szól: 

„Segg nem marad szárazon”.

Ezt követően megosztotta további magvas gondolatait követőivel: 

„Mely nemzet a tekintélyelvűségre épül, ahol az alá-fölérendeltség láncreakciója a legfőbb vezetőtől elér egészen a munkavállalóig, ott a hierarchia ranglétráján való felfele menetelés mindig mások letaposását idézi elő. 

Majd, mikor a parlamentből az otthonunkig elér a létra vége, mindegyé válik, hogy ki van a tetején és ki van az alján, mert mi mind ugyanazon a létrán mászunk felfelé és taposunk lefelé. Lehet azt a kérdést kellene feltenni, hogy szükségünk van-e a létrára” – zárta politikai filozófiai elmélkedését.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató