2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon24°14°

Szabadon engedték a lengyelek a késelés miatt őrizetbe vett magyart

Lengyelországban Gdansk városában brutális késelés történt, mely után a rendőrség őrizetbe vett egy magyar férfit is. Időközben kiderült, hogy a férfi rosszkor volt rossz helyen.

Egész Lengyelország megrökönyödött azon a brutális vérengzésen, mely egy gdanski szórakozóhelyen történt vasárnap hajnalban: egy fiatal férfi 6 másik ember megkéselt. A szurkálás a volt hajógyár területén kialakított bulihelyen, az Elektryków-ban történt, és egy banális helyzet, egy egyszerű cigarettakérés miatt robbant ki – tájékoztat a Ripost.

Rettenetesen nézett ki a helyszín, nagyon sokan megsérültek. Volt olyan is, akit ott, helyben láttak el, más magától ment be az ügyeletre, de volt olyan is, akit a mentő vitt el – mondta el egy ott bulizó fiatal. A késelésben többen, könnyebben sérültek, ők rögtön hazamehettek, azonban hat fiatalt kórházba kellett szállítani.

Közülük egy ember könnyebben, hárman súlyosabban, egyikük pedig életveszélyesen megsérült.

A könnyű sérültet már ki tudták hallgatni, ez alapján készítették el a valószínűsíthető tettes fantomrajzát, majd úgy tudni, ez alapján vették őrizetbe a 24 éves magyar és a 30 éves lengyel férfit. A lengyel ügyészség azonban mostanra döntött: a 30 éves férfit tartóztatták le, aki így kezdetben 30 napra rácsok mögé került. A férfi azonban mindent tagad: 

A gyanúsított vallomást tett, ártatlannak tartja magát. Azt állította, hogy a tette jogos önvédelem volt – mondta Grażyna Wawryniuk, kerületi ügyész, aki hozzátette, hogy tettéért akár 3-20 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

A korábban a lengyel férfivel együtt bevitt magyar fiatal sorsa viszont szerencsés fordulatot vett: végül nem emeltek vádat, és végül csupán tanúként hallgatták meg, így szabadon távozhatott.

Egyelőre nem tudni, hogy mi volt a szerepe az ügyben, de mivel elengedték, lehetséges, hogy a peches magyar csupán rosszkor volt rossz helyen.

A rendőrség továbbra is nyomoz az ügyben, számtalan, súlyosan sérült tanút ugyanis még nem tudtak kihallgatni. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató