2024. április 17. - Rudolf
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Tordai Bence megtámadta a fociultrákat

Az egy százalék alatti támogatottságú Párbeszéd pitbullja úgy döntött, 19-re lapot húz, innen már nincs mit veszíteni. A baloldalon évek óta zajlik a legellenszenvesebb politikus címért kiírt verseny, amiben Tordai Bence egészen jól állt eddig is, de most biztosra akart menni, ezért úgy döntött, mond egy igazán „ütőset”.- írja a Magyar Nemzet.

A keddi parlamenti felszólalásában a napokban hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt egy év felfüggesztett börtönre ítélt momentumos Fekete-Győr András védelmében olyan példát hozott fel, amiről a régi népi mondás juthat eszünkbe: eltalálta szarva közt a tőgyét.

Tordai szó szerint azt mondta: – Egy tüntetésen egy füstgyertyának az eldobása az bármilyen módon összehasonlítható lenne. (…) A maguk fociultráit egytől egyig életfogytiglanra kellene lecsukniuk, hogyha azt gondolják, hogy a pirotechnikai eszközök használata az egy ennyire veszélyes dolog.”

A Párbeszéd képviselője tehát jó ötletnek gondolta, hogy páros lábbal beleszálljon a futballszurkolókba, ráadásul egy teljesen hamis párhuzammal. A pirotechnikai eszközöket ugyanis a labdarúgó-mérkőzéseken az ultrák nem dobálózásra használják, hanem rendeltetése szerint a kezükben tartják, forgatják, ami a látványt, a hangulatot fokozza a stadionban, de nem irányul senki ellen. Persze előfordulhat, hogy valaki megfeledkezik magáról, és valamilyen eszközzel megcéloz más szurkolót, biztonsági őrt vagy rendőrt. Ilyen esetben azonban a kamerafelvételekkel általában azonosítani tudják a hatóságok a tettest, és ugyanolyan büntetés vár rá, mint Fekete-Győr Andrásra és társaira, akik a Kossuth téri tüntetésen rendőrökre támadtak pirotechnikai eszközökkel.

Magyarán teljesen mindegy, hogy milyen eseményen vagyunk, rendőrökre támadni, dobálni őket bármilyen tárggyal: bűncselekmény. Önmagában is hajmeresztő Tordai érvelése, hiszen a momentumos kollégája egy év börtönt kapott, azt is felfüggesztve, de ő ugyanezért életfogytiglanra ítélné a fociultrákat. 
A logikus párhuzam nyomait sem tudom felfedezni a párbeszédes megmondóember arrogáns felszólalásában. Arra viszont kiválóan alkalmas az ilyen hordószónoklat, hogy egy markáns választói csoportot, a futballszurkolókat maga és a baloldal ellen hangolja, amit persze nem először tesznek Tordaiék.

Nem tudok másra gondolni, mint Albert Einstein tételére: „Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és közben azt várni, hogy az eredmény más legyen.”

Tordai úrnak javaslom, pártja nevéhez hűen kezdjen párbeszédet a fociultrákkal, magyarázza el nekik személyesen, hogy miért zárná őket életfogytig börtönbe. Ez az igazi kihívás! Hajrá, Tordai!

 

(Magyar Nemzet)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató