2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Újabb pedofilbotrány: letartóztatták egy békési gyermekotthon nevelőjét, aki gyermekeket molesztált

A 24.hu szerint leváltották az intézményt felügyelő Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei központjának vezetőjét. Érdekesség, hogy az SZGYF-hez tartozik a bicskei gyermekotthon is.

Letartóztattak Békésen egy gyermekotthoni nevelőt múlt pénteken, aki a gyanú szerint az intézményben lévő fiúkat molesztálta. A helyi rendőr-főkapitányság a 24.hu megkeresésére megerősítette, hogy pedofil bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak egy 62 éves békési férfi ellen. A vádirat szerint több alkalommal szexuálisan molesztált két, felügyeletére bízott fiatalt.

A lap megkereste továbbá a Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központot, ám ők csak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) engedélyével válaszolhatnak. Időközben az is kiderült, hogy a megyei központ vezetője, Sziszák Katalin Julianna egy hete nem dolgozik az intézményben.

A 24.hu úgy tudja, Sziszákot leváltották. Azért, hogy megerősítsék információikat, illetve további részleteket tudjanak meg a pedofilügyben, levélben fordultak az SZGYF főigazgatójához, Cséplőné Gönczi Veronikához, ő azonban egyelőre nem reagált.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató