2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Márki-Zay Péter szívesen látná Magyar Pétert a pártjában

Márki-Zay Péter szívesen felvenné Magyar Pétert a Mindenki Magyarországa Néppártba. Az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnökjelöltje elárulta, hogy már kapcsolatba is lépett Varga Judit volt férjével, aki egy új párt alapításán dolgozik, és minden jel szerint már a júniusi EP-választáson is részt venne – írta meg az Index.

A Hódmezővásárhely polgármestere és pártelnök Márki-Zay Péter volt a vendég az Ultrahang YouTube-csatorna UltraVoks című podcastműsorának legutóbbi adásában. Az interjúban többek között azt kérdezték tőle, hogy ellenzékinek tekinti-e Magyar Pétert, és hogy szándékában áll-e befogadni őt a pártjába.

A „csalódott fideszes”

Márki-Zay nem tartja ellenzékinek Magyar Pétert, ugyanakkor saját magára sem szívesen használná ezt a jelzőt. Ehelyett inkább a 2022-es választáson sokat használt „csalódott fideszes” jelzővel élt.

Ő egy csalódott fideszes, aki kritizálja a Fideszt.

A műsorban Márki-Zay megerősítette, hogy szívesen bevenné Magyart a pártjába, igaz, ez nem csupán az ő döntésén múlik. A volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt elmondása szerint kettejük között már a kapcsolatfelvétel is megtörtént:

Egy közös ismerősön keresztül kértem, hogy egy bizalmas üzenetet juttassanak el neki, hogy ha ő érdeklődik, akkor beszéljünk.

Egyelőre nem tudni, hogy Magyar Péter és Márki-Zay miben maradtak, és hogy lesz valamilyen jellegű együttműködés a két aspiráns között.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató