2024. április 13. - Ida
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon24°14°

Rasszista kijelentés miatt három hónapra eltiltotta Mészöly Gézát az MLSZ

Három hónapos eltiltást kapott Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője, mert nemrég rasszista kijelentést tett – írja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki fegyelmi határozatában. Az eltiltás alatt nem ülhet kispadra.

Mészöly február 12-én, a Diósgyőr elleni bajnoki meccs utáni nyilatkozatában azt mondta nigériai cserejátékosáról, Franklin Saseréről, hogy

„Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki ott elöl megtartja a labdát és megcsúsztatja. Az volt a kulcs a győzelemhez, hogy ő be tudott jönni”.

Emiatt az MLSZ úgy tiltja el február 29-től kezdve 3 hónapra, hogy ebből csak egy hónap a letöltendő, a maradék kettőt pedig hat hónapra felfüggesztik. A felügyelőbizottság akkor rendeli el a maradék 2 hónap végrehajtását, ha a felfüggesztés alatt Mészöly újabb fegyelmi vétséget követ el.

A Sportal.hu megszerezte az ügyben az Újpest által begyűjtött dokumentumokat, és egyikben Mészöly elnézést kért, de kijelentette, hogy nem rasszizmusról volt szó, mert ő nem rasszista. Sőt, pont, hogy dicsérte Saserét, mert a színesbőrű labdarúgók „kifejezetten büszkék lehetnek arra, hogy nekik ilyen kitűnő fizikai adottságaik vannak”.

Ahogy írja, korábban Franciaországban több színesbőrű játékossal játszott együtt, innen tudja, milyen kemény ellenfelek. Hozzáteszi, hogy Sasere is értetlenül áll az MLSZ döntése előtt.

Az Újpest közleményében jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartja az MLSZ döntését. Továbbra is azona véleményen vannak, hogy Mészöly nem követett el szabálysértést, a büntetés mértékét pedig aránytalannak tartják.

„Az a tény pedig, hogy mindezt egy hivatalos mérkőzés napján, ami a MOL Magyar Kupa-továbbjutásról dönt, és amely mérkőzés alapjaiban határozhatja meg Klubunk további hónapjait és az egész szezon sikerességét, méltatlannak és a professzionális működéssel összeegyeztethetetlennek gondoljuk”

– tették hozzá.

Emellett azt írják, hogy az Újpest FC zéró toleranciát alkalmaz a rasszizmus minden formájával szemben, és arra kérik a szurkolóikat, hogy minél többen menjenek ki a vasárnapi mérkőzésre, hogy ott sportszerűen szurkoljanak.

A Fegyelmi Bizottság döntése ellen fellebbeznek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató