2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Tarlós: Hülyeség volt kitüntetést adni a bicskei gyermekotthon igazgatójának

A volt főpolgármester szerint nem szabadott volna kitüntetni a bicskei gyermekotthon igazgatóját. Tarlós István szerint ott hibáztak, hogy felelőtlenül szavazták meg ezt a döntést.

Tarlós István korábbi főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatójának ügyében az akkori városvezetés azért nem indított belső vizsgálatot, mert feljelentést tettek a rendőrségen. Szerinte ostobaság az a gondolat, hogy egy „hivatalon belüli maszatolás” komolyabb vizsgálat lenne, mint egy feljelentés.

Mint mondta, a nyomozó hatóságnak sokkal szélesebb eszközei vannak arra, hogy egy ilyen ügyet kivizsgáljon, mint egy olyan vizsgálóbizottság, amelynek még az összetétele is kétséges.

Elmondása szerint most Karácsony Gergely próbálja összeugrasztani a korábbi városvezetést a rendőrséggel, hiszen – mint mondta – a főpolgármester azzal vádolja őket, hogy a rendőrségre tolták a felelősséget.

Tarlós István szerint a tanúvallomások visszavonása miatt a rendőrség nem talált bűncselekményt, ezzel zárult le a nyomozás. Ezért valakit nem lehet kirúgni – tette hozzá a politikus.

Hülyeség volt neki kitüntetést adni

– jelentette ki Tarlós István.

Szerinte ezt a kitüntetést a bicskei gyermekotthon igazgatója nem azért kapta, mert senki nem emlékezett rá, hogy volt egy ilyen ügy, hanem valószínűleg azért, mert senki nem olvasta végig azt a 25 fős listát, amelyet a bizottság beterjesztett. Hozzátette, hogy a Bárczy-díj „nem egy jelentős fővárosi kitüntetés”.

„A baj az, hogy ez felelőtlenül lett megszavazva. Ha a szó szoros értelmében nézzük, akkor minden előterjesztést mindenkinek el kellene olvasnia” – fogalmazott Tarlós István, hozzátéve, hogy azt nem tagadhatja le, hogy az ő főpolgármesteri időszakában ítélte neki a közgyűlés oda ezt a kitüntetést.

Tarlós István szerint a főpolgármester most „álságosan” viselkedik, mert 2019-ben törölte el azt a kitüntetést, amivel most henceg, mert Karácsony Gergely akkor már tudhatott erről az ügyről, és már akkor belső vizsgálatot kellett volna indítania.

Azt is kiemelte, hogy 2020-ban az áldozatok kártérítésért fordultak a főpolgármesterhez, akiket Karácsony „elhajtott”, és akkor sem indított belső vizsgálatot, és nem kért bocsánatot.

Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e azt, hogy neki bocsánatot kellene kérnie, azt válaszolta: „Mivel az én rendszeremben dolgozott ez az ember, ebben az értelemben az emberség azt kívánja, hogy mondjam azt mások helyett is, hogy bocsánat, na de elnézést kérek, a főpolgármesternek öt év után esik le a tantusz? Most vagy gyenge elméjű egy ilyen ember, vagy nem mond igazat.”

„Neki öt éve volt arra, hogy minden ismeret birtokában ezt a bocsánatkérést megtegye, esetleg még támogassa is ezeket az embereket. Ehelyett annak ismeretében, hogy ő is megszavazta valamikor, és ezek történtek öt év alatt az ő regnálása alatt, inkább kiül, mint egy előkelő idegen, és hölgyeket megríkató tekintettel előad egy teátrális jelenetet a televízióban. Ez az, amit én szemforgatásnak tartok” – fogalmazott Tarlós István.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató