2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Továbbra sem bocsátható feltételes szabadságra a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatója

Összeült a Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja, hogy meghallgassa V. Jánost a feltételes szabadlábra bocsátása ügyében. A bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekményekért elítélt igazgatója esetében ugyanis letelt a büntetés kétharmada. 

Az évtizedeken át pedofil bűncselekményeket elkövető V. János több mint két évvel a teljes ítélet leülése előtt feltételesen szabadlábra kerülhetett volna, a mostani döntés szerint azonban fegyházban kell maradnia.

„A Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája a 2024. február 29-én megtartott meghallgatás eredményeként nem bocsátotta feltételes szabadságra a volt gyermekotthoni igazgatót”

– áll a törvényszék közleményében.

Mint írják, a büntetés-végrehajtási bíró a meghallgatás, valamint a rendelkezésére álló iratok alapján döntött abban a kérdésben, hogy az elítélt feltételes szabadságra bocsátható-e. Mindezek alapján úgy ítélte meg, hogy „az elítélt a törvényi előfeltételeknek nem felel meg, a büntetési célok maradéktalan érvényesülése érdekében továbbra sem bocsátható feltételes szabadságra”.

A végzést az ügyészség és az elítélt is tudomásul vette, így az jogerős.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató