2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Áder János húga bepereli Gy. Németh Erzsébetet és Dobrev Klárát

Pert indít Áder János húga Gy. Németh Erzsébet és Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció politikusai ellen a bicskei gyermekotthonban történtek kapcsán tett, az őt ért hazug kijelentések miatt.

Áder János volt köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában felidézte, Gy. Németh Erzsébet azzal vádolta a húgát, hogy 2011-ben, amikor először merült fel a gyanúja, hogy a bicskei gyermekotthon vezetője pedofil cselekményt követ el, húga tudomást szerzett az ügyről és nem tett semmit. Továbbá jutalomból a hallgatáséért előléptették, és államtitkár lett.
Ez egy rágalmazó kijelentés, hazugság, minden valóságalapot nélkülöz – mondta a volt államfő.

Közölte:

ezért két pert indítanak, rágalmazásért, és személyiségi jog megsértése címén.

Áder János elmondta, az akkor főosztályvezető húga felmentette a munkavégzés alól az igazgatót, fegyelmi eljárást indított és büntetőfeljelentést tett, amelynek nyomán 11 hónapig nyomoztak. A bíróság majd eldönti, megfelel-e a valóságnak az a kijelentés, hogy a húga nem tett semmit – tette hozzá.

A volt államfő elmondta azt is, Dobrev Klára közösségi oldalán megjelent egy fotómontázs, bejegyzés, és azt írta, hogy Áder János testvére is bűnös a pedofil botrányban.

„Bizonyíték nincs, bírósági ítélet nincs, de Dobrev Klára már ítéletet hirdet” – fogalmazott Áder János, majd kijelentette:

Dobrev Klárának is felelni kell majd ezért a rágalmazásért a bíróság előtt.

A volt köztársasági elnök reményét fejezte ki, hogy a magyar országgyülési és az európai parlamenti képviselők „nem bújnak” majd a mentelmi jog mögé.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató