2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Magyar Pétert is várják március 15-i tüntetésre az antifa-csírák

Pénteken rövid flashmobot és sajtótájékoztatót tartott három diákmozgalom a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. Az eseményen az Egységes Diákfront, az ADOM Diákmozgalom és a Fridays for Future Magyarország aktivistái elmondták, kérdőíves kutatást fognak indítani, hogy felmérjék a fiatalok véleményét budapesti ügyekről. Március 15-én tüntetni is fognak, amire szeretettel várják Magyar Pétert is.

„A mi városunk szóljon rólunk!”

– ezzel a szlogennel szólítják fel a fiatalokat a diákmozgalmak a kérdőív kitöltésére. Március 18-ig teheti ezt meg minden 14 és 34 év közötti budapesti diák a Fővárosi Blankettát. Kultúrához, köztérhasználathoz való jogról, de diákkedvezményekről és a zöldterületek használatáról is szóló kérdésekre válaszolhatnak a kérdőív kitöltői.

A kérdőíves kutatást szervező diákmozgalmak aktivistái a pénteki sajtótájékoztatón elmondták, közös céljuk, hogy Budapest élhető és zöld város legyen. Ennek érdekében az elmúlt két hónap alatt kidolgoztak egy programcsomagot is, azt ígérik, hogy ez valós változtatásokkal könnyíti majd a budapesti fiatalok életét. Úgy tervezik, hogy a felmérés eredményeit is bele fogják építeni a javaslatcsomagba, amit majd továbbítanak budapesti főpolgármester- és polgármesterjelölteknek is.

Március 15-re közös tüntetést is szerveznek, amire Magyar Pétert is kifejezetten várják. Magyar Péter pénteken egy Facebook-posztban bejelentette, március 15-én találkozóra hívja a magyarokat, a diákmozgalmak aktivistái erre reagálva hívták meg őt is a tüntetésre.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató