2024. április 17. - Rudolf
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Nőnek öltözött, hogy meglopja az időseket

 Az elkövetők módszere az volt, hogy az általuk kiszemelt áldozataikat jellemzően az utcán szólították le, ismerősi viszonyt színleltek, majd ezután hazáig kísérték őket. 

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy férfival és női társával szemben, akik többnyire időskorú embereket szólítottak le az utcán, majd ismerősi viszonyt színlelve, bejutottak a lakásaikba, ahol a figyelmüket elterelve különböző értékeket – főleg készpénzt, ékszereket, órákat –  tulajdonítottak el, összesen csaknem 2,5 millió forint értékben.

A sértettek megtévesztése érdekében, a férfi az elkövetéseknél parókát és női ruhát viselt.

A vádirat szerint a vádlottak 2023. január és március között, Budapest II. kerületében követték el a bűncselekményeket.

Módszerük az volt, hogy az általuk kiszemelt áldozataikat hazáig kísérték. Ezután az egyikük elterelte a gyanútlan áldozatok figyelmét, a másik elkövető pedig ezalatt a sértettek táskájából, pénztárcájából készpénzt, vagy a lakás különböző helyiségeiből főleg arany ékszereket, karórákat tulajdonított el.

Az ügynek összesen 5 sértettje van, akiknek a vádlottak összesen csaknem 2,5 millió forint kárt okoztak.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az elkövetőket – a férfit, mint visszaesőt – üzletszerűen elkövetett lopások bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

(ugyeszseg.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató