2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Letartóztatták és elmegyógyintézetbe vitték a szexuális kényszerítéssel gyanúsított óvodai dolgozót

Egy nappal azután, hogy őrizetbe vette a rendőrség a Gazdagréti Szivárvány Óvoda pedagógiai asszisztensét, a férfit már le is tartóztatták.

A Fővárosi Törvényszék szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt

elrendelte a szexuális kényszerítéssel gyanúsított újbudai óvodai dolgozó letartóztatását, és a kényszerintézkedés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetet jelölte ki.

A Gazdagréti Szivárvány Óvodában hat éven át dolgozó pedagógiai asszisztenssel szemben nem rég névtelen feljelentés érkezett a XI. kerületi Rendőrfőkapitánysághoz. A rendőrség február 23-án kezdett adatgyűjtésbe, Újbuda önkormányzata is ekkor értesült az esetről. A polgármester azonnali hatállyal belső vizsgálatot rendelt el, a férfi munkaviszonyának megszüntetésére haladéktanul sor került, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya megszűnt, az óvoda területéről kitiltották.

Ha a férfit elítélik, a hatályos törvények szerint egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha kiderül, hogy a bűncselekményt 12 év alatti kiskorúval szemben követte el, öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató