2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Elmaradt Meloni és Trudeau találkozója

 A kanadai média szerint több száz palesztinbarát tüntető gyűlt össze szombaton Torontó központjában lévő szépművészeti múzeum előtt, ahol az estet rendezték. 

Korábban, a nap folyamán a legfejletteb ipari országok csoportjának (G7) két vezetője megbeszélést folytatott, amelynek során az olasz kormányfő szerint számos kérdést megvitattak, köztük a "nagyon nehéz közel-keleti válságot".

A rendezvényt biztonsági okokból törölték

– közölte Jenna Ghassabeh, a kanadai miniszterelnöki hivatal sajtóreferense késő este az AFP francia hírügynökséggel. A nyilatkozó további részletekkel nem szolgált.

A CBC helyi televízió arról számolt be, a fogadásra érkező vendégek egy részének bejutását tüntetők akadályozták meg, akik ellenezték Kanada válaszát az Izrael és a Gázai övezetben hatalmon lévő Hamász szélsőséges palesztin iszlamista mozgalom közötti konfliktusra. A kanadai műsorszolgáltató szerint 200-300 tüntető vett részt a tiltakozásban.

Az MTI beszámolója szerint a közösségi oldalakon terjedő videókon és fényképeken is erős rendőri jelenlét látszik a múzeum közelében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató