2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Önkormányzati tisztségviselő fia a szexuális kényszerítés miatt letartóztatott újbudai óvodapedagógus

A DK-s László Imre által vezetett Újbudán az egyik önkormányzati óvodában a rá bízott óvodásokhoz közeledett egy pedagógiai asszisztens.

Noha már egy héttel korábban tudtak róla, mégis csak napokkal később értesítették a szülőket a budapesti gazdagréti óvodából, hogy egyik dolgozójuk munkaviszonyát felfüggesztették, mert a fiatal férfit elvitte a rendőrség.

A Szivárvány Óvoda egyik dolgozójával szemben a hatóság szexuális kényszerítés miatt indított eljárást, letartóztatását az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyintézetben tölti.

Azért itt, mert miután őrizetbe vették, a hírek szerint megpróbált végezni magával.

 

A dk-s László Imre önkormányzata:

Gy. P. hat éve dolgozott az óvodában úgynevezett pedagógiai asszisztensként. Segített az óvodapedagógusok munkájában, a szervezési feladatokban, vigyázott a gyerekekre.

Az egyik szülőtől, akinek kislánya abba a csoportba járt, ahol P. dolgozott, a Blikk megtudta, hogy az óvoda valóban csak pénteken értesítette a szülőket, aznap, amikor a férfit elvitték a rendőrök. Ő maga sosem vett észre semmi furcsát a férfi viselkedésében, ha ilyesmit látott volna, azonnal lép.

– Sok a kérdés, a kétely, és összetört a bizalom

– mondta az önkormányzati tisztségviselő, a pedofil anyja...

A Magyar Nemzet információja szerint a férfi az óvoda mosdójában fajtalankodhatott egy kisfiúval, a bejelentés pedig névtelen levélben érkezett a rendőrséghez.

A XI. kerületi dk-s önkormányzat közleményben tudatta, hogy belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, de azt is jelezték, hogy korábban nem érkezett hozzájuk panasz a pedagógussal kapcsolatban.

Ennek ellentmondó értesülésekhez jutott most a Magyar Nemzet, mondván, igenis volt panasz a férfira,

egy kisfiú szülei jelezték a problémát az óvónőknek, majd az óvodapedagógusok is az intézményvezetőnek, de mivel a gyanúsított anyja az önkormányzatnál dolgozik, nem mertek fellépni ellene.

 

 

Blikk nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató