2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Orbán Viktor a szuperkedd után látogatja meg Donald Trumpot

A napokban derült ki, hogy Orbán Viktor jövő héten az Egyesült Államokba utazik, ahol találkozója lesz Donald Trump amerikai elnökkel is. Ezzel kapcsolatban vasárnap reggel osztott meg újabb információkat Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Havasi Bertalan az MTI-vel közölte: Orbán Viktor március 7-én Washingtonban Kevin Robertsszel, a leghíresebb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Foundation elnökével folytat panelbeszélgetést „az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatainak jövője” címmel – a magyar stratégiai gondolkodásról a kialakuló globális biztonsági, gazdasági és társadalmi konfliktusok korszakában.

A szóvivő ezenkívül megerősítette azt is, hogy a magyar kormányfő valóban találkozik Donald Trump volt elnökkel Floridában, méghozzá március 8-án. 

Arról, hogy a két politikus találkozhat a következő héten, mi is beszámoltunk néhány nappal ezelőtt.

Orbán Viktor legutóbb 2022 nyarán találkozott Donald Trumppal a volt elnök New Jersey-i golfklubjában. A miniszterelnök arról a találkozóról posztolt egy rövid videót is, amelyben azt mondta el, mi a közös bennük a volt elnökkel.

Mindketten elkötelezettek vagyunk az illegális migráció elleni küzdelemben, elkötelezettek vagyunk az alacsony adók, és ami a legfontosabb, elkötelezettek vagyunk a béke mellett is 

– mondta akkor a miniszterelnök. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató