2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Pásztor Bálintot megválasztották a VMSZ elnökének

Pásztor Bálintot választották meg a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) új elnökének a legnagyobb délvidéki magyar párt szombati tisztújító közgyűlésén az észak-bácskai Zentán.

A VMSZ azért tartott rendkívüli tisztújítást, mert a korábbi elnök, Pásztor István, aki 16 éven át vezette a pártot, tavaly októberben elhunyt.

Az utóbbi kilenc hónap eseményeinek összegzésekor Pásztor Bálint megbízott elnökként rámutatott, hogy intenzív időszak, komoly kampány és jelentős választási siker áll a VMSZ mögött, olyan eredmény, amelyre a néhai elnök is büszke lenne.

A tisztújító közgyűlésen Pásztor Bálint volt az egyetlen pártelnökjelölt. A 335 küldött közül 333-an támogatták, ketten pedig ellene szavaztak.

Az 1979-es születésű Pásztor Bálint, a jogtudományok doktora eddig a VMSZ alelnöke, parlamenti frakcióvezetője, valamint a szabadkai városi képviselő-testület elnöke volt.

Pártelnökként az utóbbi két pozícióját megtartja. Megválasztása után Pásztor Bálint kijelentette:

A Vajdasági Magyar Szövetségben a jövőben is az identitás megőrzése és az egzisztenciateremtés érdekében fogunk tevékenykedni, felkarolva minden olyan helyi projektet, amely az emberek életminőségének javítását célozza.
Beszédében kiemelte, nyitni kíván a nem a VMSZ-hez köthető vajdasági magyar értelmiségiek felé, és elnökségével a VMSZ a jövőben is folytatja az együttműködést a Fidesz–KDNP-vel és a Szerb Haladó Párttal.

Természetesen mindezt úgy, ahogy 2007 óta folyamatos volt, hogy önállóan veszünk részt a választásokon, önállóan szolgáljuk meg a közösségnek a bizalmát, önállóan érjük el a parlamenti mandátumainkat, és azt követően keresünk szövetségeseket a programunk megvalósításához – mondta az új elnök.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató