2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Trump tarolt a szombati előválasztásokon

Tovább menetel Donald Trump az elnökjelöltség felé: a volt elnök újabb három államban szerezte meg a győzelmet az előválasztáson. Győzelmi beszédében az amerikaiak egyik legkomolyabb aggodalmára is reagált Trump.

Mindhárom szombati előválasztást megnyerte Donald Trump volt amerikai elnök, Idahóban, Missouriban és Michiganben is őt szeretnék elnökjelöltjükként látni a republikánusok – jelentette az AP hírügynökség.

Győzelmi beszédében többek között adócsökkentést, a rendőrség megerősítését a bűnözés elleni keményebb fellépést ígért szavazóinak. Az elszabaduló bűnözés az amerikaiak egyik legkomolyabb aggodalma, amivel a Biden-kormányzat nem tudott mit kezdeni – mutat rá a Breitbart amerikai hírportál.

Vasárnap a fővárosban, Washingtonban szavaznak, hétfőn Észak-Dakotában kerül sor jelölőgyűlésre. Március 5-én pedig következik az úgynevezett szuper kedd, amikor tizenöt államban tartanak előválasztást, köztük Kaliforniában és Texasban.

Mivel a legtöbb érintett államban a győztes kapja az adott állam összes delegáltját, a szuper kedd után Donald Trump előnye Nikki Haleyvel szemben behozhatatlanná válhat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató