2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Beidézte a rendőrség Orosz Annát a Sándor-palota elé kilógatott „pedofilvédő Novák Katalin” felirat miatt

Orosz Anna, a hazaáruló Momentum országgyűlési képviselője Facebook-videóban jelentette be, hogy beidézte a rendőrség azért, mert február 4-én „pedofilvédő Novák Katalin” feliratú molinót feszített ki több momentumossal együtt a Sándor-palota elé.

Bár a rendőrség tanúként idézte be, Orosz szerint a feljelentés szövegéből egyértelműen kiderül, hogy valójában a szabálysértés elkövetőjeként tekintenek rá, ezért nem is tett tanúvallomást. Orosz szerint azért idézték be tanúként, mert „így kevesebb eszközöm van arra, hogy megvédjem magamat”.

A feljelentésben az szerepel, hogy ismeretlen személy ellen tesznek feljelentést, és a szabálysértés akkor történt, amikor a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselői (Orosz Anna, Bedő Dávid és Hajnal Miklós) és néhány aktivista tartott gyűlést a Sándor-palota előtt.

A feljelentés szerint a „pedofilvédő Novák Katalin” feliratú lepedőt a kettős állampolgár Bedő Dávid szerelte fel a kordonra, miközben Orosz Anna beszédet tartott.

A feljelentés gyülekezési joggal való visszaélést állapít meg, és Orosz Annát azonosítja a gyűlés szervezőjeként. A képviselő védője szerint ez alapján egyértelmű, hogy a hatóság pontosan tisztában volt azzal, hogy Orosz Anna ellen kívánja lefolytatni az eljárást, amikor tanúként beidézte. A hatóság gyakorlata a védő szerint sérti a szabálysértési törvényt, mert kiüresítették Orosz jogait, amelyek eljárás alá vont személyként megilletnék, és ellehetetlenítik, hogy éljen a mentelmi jogával.

Az ominőzus akciót itt közvetítették élőben:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató