2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Taurus-botrány: terrorizmussal vádolja a Nyugatot Oroszország

A német nép gondoljon most arra, hogy milyen szörnyű tragédiába sodorják azok, akik német politikusnak adják ki magukat, de valójában karmesterei, mondjuk, elsősorban az amerikai, angolszász ideológiának, Európa teljes elpusztításának

– mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője az állami televíziónak nyilatkozva, utalva a múlt héten kirobbant Taurus-botrányra, miszerint német tisztek a kercsi híd felrobbantását tervezték német Taurus rakétákkal.

Emlékeztetem Önöket, hogy nyolcvan évvel ezelőtt a német fasiszta csapatoktól szenvedtük el, hazánk szenvedte el a legnagyobb veszteségeket, éppen attól az ideológiától, amely magából Németországból nőtt ki és onnan származik.

Elmondta, hogy ők voltak, akik a második világháború után ketté osztott Németország újraegyesítéséhez hozzájárultak.

A mi országunk volt az, amelyik zöld utat adott Németország egyesítésének. Annak ellenére, hogy ezt a legszörnyűbb történelmi tapasztalatot éltük át... Felvetik a kérdést, hogy milyen alapon és ki engedte meg Németországnak, hogy így viselkedjen hazánkkal és népünkkel szemben?

Mint elmondta, továbbra is hivatalos magyarázatra várnak Németországtól, nem elégednek meg a sajtón keresztüli üzengetéssel. 

A nyugati sajtó bizonyos hivatalos forrásokra hivatkozva már többször megírta, hogy a felvétel hitelességét illetően nincsenek kétségek. Először is persze jó lenne, ha maga Németország hivatalosan is kijelentené, hogy a felvétel hiteles, nem a média leple alatt, hanem hivatalosan kijelentené, hogy a felvétel hiteles.

Marija Zaharova Telegram-bejegyzésében summázta az interjút.

A Nyugatnak felelnie kell azért, amit tett, és vállalnia kell a felelősséget. Végül is, többek között a civilek elleni terrorcselekményekről beszélünk.

 

(Magyar Nemzet)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató