2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Az újbudai DK-s polgármester még ki is tüntette az újabb pedofilbotrány gyanúsítottjának anyját

A legfrissebb hírek szerint az újbudai pedofilbotrány gyanúsítottjának édesanyját tavaly kitüntette László Imre, a kerület DK-s polgármestere – írja a Magyar Nemzet.

Győrffyné Molnár Ilona jó kapcsolatot ápol a helyi baloldali politikusokkal – feltételezhetően ezért akarták korábban eltussolni a szexuális kényszerítés miatt büntetőeljárás alá vont pedagógiai asszisztens ügyét.

Az ügy gyanúsítottjának édesanyja a helyi önkormányzat egyik fontos tisztségviselője, az óvodákat is felügyelő Humánszolgálati Igazgatóság vezetője, aki tavaly Pro Urbe-díjat kapott a négy évtizedes, köznevelésért végzett tevékenysége miatt a DK-s polgármestertől.

A lap úgy tudja, a valószínűleg homoszexuális férfit 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítéssel gyanúsítják. Értesülésük szerint a pedagógiai asszisztens az óvoda területén lévő mosdóban fajtalankodhatott egy kisgyermekkel.

Az óvodások szülei levélben fordultak a polgármesterhez és a képviselő-testülethez:

Nem tudjuk elhinni, hogy a gyanúsított hatéves működése alatt ne lettek volna figyelmeztető jelek és jelzések, amiről a fenntartó szervet, a polgármester urat és a szülőket nem értesítették”

– írták levelükben.

László Imre DK-s polgármestert más intézkedések megtétele mellett arra kérték, hogy azonnal függessze fel az óvodaigazgatót és helyettesét, egyúttal tiltsák meg munkahelyi bejárásukat. A szülők szerint másképp nem garantálható, hogy a dolgozókat senki se buzdítsa a tények eltussolására. A levélben azt is kérik, hogy haladéktalanul függesszék fel a pedagógiai asszisztens közeli családtagját a XI. kerületi önkormányzatnál betöltött vezető beosztásából.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató