2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Egy szír férfi 25 ezer forint miatt szúrta le szír társát Budapesten

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett szír férfival szemben, aki 2022 februárjában a neki kölcsönadott pénzt nem akarta visszaadni az ismerősének, ehelyett egy budapesti benzinkút közelében megszurkálta a pénzét jogosan követelő férfit.

A vádirat szerint a vádlott 2022. február 10-én délelőtt a VIII. kerületi Keleti Pályaudvarnál találkozott régi ismerősével - a szintén szír sértettel -, akitől kölcsön kért 25 000 forintot azzal, hogy még este visszaadja. A sértett kora este érdeklődött, hogy mikor és hol kapja vissza a pénzt. A vádlott egy XIV. kerületi benzinkúthoz hívta a férfit, ahol a tartozás visszafizetését megtagadta, majd a női társával beszállt egy taxiba.

A sértett próbálta megakadályozni, hogy a vádlott elhajtson, miközben heves szóváltás alakult ki közöttük. Az adós kiszállt, és intett a sértettnek, hogy kövesse, akkor odaadja a pénzt.

Néhány lépés után azonban az elkövető hirtelen visszafordult, megragadta és a kerítéshez nyomta a sértettet, majd egy éles eszközzel mellkason szúrta.

A férfiak dulakodtak, a sértett próbálta eltolni és távol tartani a támadót, ekkor a nő odafutott, hátulról lefogta a sértettet, akit ezután a vádlott többször megszúrt. Az elkövetők visszamentek a taxihoz, megpróbálták elhagyni a helyszínt, a sértett azonban a gépkocsi elé állt, és a szélvédőn keresztül megmutatta a sérüléseit. A taxis látta a sértett vérző sérüléseit, ennek ellenére segítségnyújtás nélkül elhajtott. A sértett telefonon kért segítséget egy ismerősétől, aki őt kórházba szállította.

A bántalmazás következtében a sértett könnyebb, szúrt sérüléseket szenvedett, azonban a támadás eszközére és erejére, valamint a támadott testtájékra tekintettel, az életveszélyes sérülések reális lehetősége is fennállt. Ennek elmaradása csupán a sértett intenzív védekezésének és a véletlennek volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a szurkálót és társát - mint bűnsegédet - életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, a taxist segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja. A támadóval és társával szemben a főügyészség fegyház-, illetve börtönbüntetés, a taxisofőrrel szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

(ugyeszseg.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató