2024. június 21. - Alajos, Leila
EUR : 395.57
USD : 368.31
Időjárás ikon32°22°

Nem lesz Békemenet március 15-én

A CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke, Csizmadia László az RTL kérdésére közölte: „Március 15-én nem tervezünk Békemenetet, célunk az 1848-as forradalom hőseire emlékezni, hálánkat leróni nemzetünk megmaradását szolgáló tetteikért. Emlékezünk az akkoriban velünk küzdő lengyel szabadságharcosokra, és elhelyezzük a hála koszorúit a részükre emelt emlékművek előtt.”

Csizmadia azt írta: „A Békemenet időpontját a magyarországi és nemzetközi eseményekhez igazodva, szellemi honvédőink javaslatára fogjuk meghatározni”.

Februárban Bayer Zsolt azt mondta: „Nekünk viszont erőt kell demonstrálnunk, mert a hiénafalka, ezek a teljesen amorális, hazug gazemberek, akik ott üvöltöztek tegnap a Sándor-palotánál meg a csőcselék, az most vérszagot érez, mert azt hiszi, hogy eljött a pillanat.” Bayer akkor azt mondta, március 15. lenne ideális egy ilyen erődemonstrációra.

Csizmadia viszont nem sokkal később azt írta: „Történelmi tanúságtételük [Novák Katalin és a Varga Judit visszavonulása] a magyarok számára örökre megszívlelendő, erkölcsi és lélektani erő, amely bármely utcai demonstrációnál előbbre mutat.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató