2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Orbánt nyakon ütötte Vinicius, majd gólt szerzett a Real Madrid ellen

A rekordgyőztes Real Madrid 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán az RB Leipzig ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, és mivel a királyi gárda az odavágón győzni tudott, így 2–1-es összesítéssel jutott tovább.

A nap másik mérkőzésén a Manchester City magabiztos, 3–1-es győzelmet aratott hazai pályán a dán Köbenhavn ellen, ezzel összesítésben 6–2-vel ment tovább.

A madridi mérkőzés első félideje különösebb izgalmakat nem hozott, azt a második játékrészre tartogatták a felek.

Az 53. percben Vinícius Jr. idegei pattantak el és a magyar válogatott védőjével, Willi Orbánnal akaszkodott össze. Előbb hátulról fellökte a magyar védőt, majd két kézzel mért ütést Orbán nyakára. A mérkőzés játékvezetője, Davide Massa csupán egy sárga lappal jutalmazta Vinícius akciófilmbe illő megmozdulását.

És ahogy az lenni szokott, pár perccel később a brazil támadó megszerezte a vezetést a Realnak, Bellingham passza után húzta vissza a labdát a rövidbe. Gulácsi hiába vetődött, nem volt esélye.

Már úgy tűnt, hogy a madridi csapat eldöntötte a továbbjutás kérdését, amikor érkezett a lipcsei egyenlítés, kitől mástól, mint Orbántól. A válogatott hátvéd David Raum baloldalról betett labdáját csúsztatta Andrij Lunyin kapujába, 1–1.

A német csapat a mérkőzés utolsó perceiben becsülettel próbálkozott, több veszélyes helyzetet is kialakított, sőt, Dani Olmo révén kapufáig jutott, az eredmény azonban már nem változott.

A Manchester City–Köbenhavn mérkőzésen úgy tűnt, biztosra megy a BL-címvédő, és a hétvégi, Liverpool elleni mérkőzés előtt nem hozza magát feleslegesen nehéz helyzetbe. Az angolok a 9. percben már 2–0-ra vezettek Manuel Akanji és Julián Álvarez góljaival. A 29. percben a vendégek szépíteni tudtak Mohamed Elyounoussi találatával, ám az első félidő végére még jutott egy City gól, Erling Haaland állította vissza a kétgólos hazai előnyt. A második játékrészben egyik csapat sem volt eredményes, így a Real Madrid mellett a Manchester City jutott tovább.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Real Madrid–RB Leipzig 1–1 (Vinícius Jr. 65., ill. Orbán 68.)

Manchester City–Köbenhavn 3–1 (Akanji 5., Álvarez 9., Haaland 45+3., ill. Elyounoussi 29.)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató