2024. április 17. - Rudolf
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Reagált az ügyészség Magyar Péter állításaira

Magyar Péter csütörtökön Facebook-oldalán tette közzé, hogy felhívta a Központi Nyomozó Ügyészség egyik ügyésze, hogy tanúként meghallgatnák egy korrupciós bűncselekmény kapcsán, feljelentés elmulasztása miatt.

A poszt megjelenése után pár órával megérkezett az Ügyészség reakciója is, mint írták, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Magyar Pétert először írásban idézte, az idézést 2024. február 27-én adta ki. A 2024. március 1-jei kézbesítés eredménytelen volt, mert a címzett nem tartózkodott otthon, ezért a kézbesítő postai értesítőt hagyott a címen. A postai nyomkövető adatai szerint a hivatalos küldeményt a címzett nem vette át – idézi a közleményt az Index.

 

Az ügyészség tájékoztatása szerint azt követően, hogy Magyar Péter nem fogadta az ügyészség telefonhívását, az ügyészség 2024. március 6-án – a büntetőeljárási törvény szabályai szerint – az idézést két alkalommal rövid úton személyesen is megkísérelte kézbesíteni, ami szintén nem járt eredménnyel. Ekkor a nyomozó ügyészség ügyésze SMS-üzenetet küldött az érintettnek.

Magyar visszahívta az ügyészség nevében eljáró személyt, az eljáró ügyész közölte vele, hogy tanúként kívánja kihallgatni a következő hét keddjén. Magyar ekkor egy programra hivatkozott, ám megígérte, hogy jogi képviselőjével konzultálva másnap reggel keresni fogja az ügyészséget, megfelel-e neki az időpont.

Ez a mai nap délelőttjéig nem történt meg”

– írja közleményében a KNYF.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató