2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Az USA oroszországi nagykövetsége moszkvai terrortámadásra figyelmeztetett

Az Egyesült Államok oroszországi nagykövetsége lehetséges moszkvai terrortámadásokra figyelmeztetett. A közleményben arra kérték az Oroszországban tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy kerüljék a nagyszabású rendezvényeket.
 
Az Egyesült Államok oroszországi nagykövetsége felszólította honfitársait, hogy a következő 48 órában kerüljék a nagyobb összejöveteleket az orosz fővárost célzó szélsőségesek által elkövetett terrortámadások veszélye miatt – idézte a közleményt az Index.

A nagykövetség figyelemmel kíséri azokat a jelentéseket, amelyek szerint a szélsőségesek a közeljövőben nagyszabású moszkvai összejöveteleket, köztük koncerteket terveznek, és az amerikai állampolgároknak azt tanácsolják, hogy a következő 48 órában kerüljék a nagyszabású összejöveteleket

 – írják a követség oldalán. Az amerikai állampolgároktól azt kérik, hogy kerüljék a tömegeket, és hogy figyeljék a helyi médiát a friss hírekért. A közleményben egyéb részleteket nem közöltek a lehetséges moszkvai terrortámadásokról.

Korábban az belorusz belügyminisztérium arról tett közzé egy jelentést, hogy külföldi hírszerzési szolgálatok beloruszokat próbálnak toborozni az interneten oroszországi terrorakciókra.

Idegen államok hírszerző szolgálatai – Ukrajna, Lengyelország hírszerzései – a mi állampolgárainkat használják bűncselekmények elkövetésére a Belorusz Köztársaság és jórészt az Oroszországi Föderáció területén is. Azokat a személyeket, akiket sikerül rávenniük bűncselekmények elkövetésére, az internet segítségével találják meg

– mondta egy belügyi tisztségviselő. Mint mondta, a toborzást végzők meghatározott feladatokkal látják el ezeket az embereket, ami többnyire a létfontosságú infrastruktúra – így például vállalatok és vasútvonalak – elleni támadásokat jelenti.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató