2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Biden: az Egyesült Államok nem fog meghajolni Oroszország előtt

Az Egyesült Államok nem hagy fel Ukrajna támogatásával az Oroszországgal fennálló konfliktusban – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök csütörtök esti, State of the Union beszédében.


Vlagyimir Putyin orosz elnök pokolian elszánt arra, hogy “káoszt vessen Európa-szerte” – állította Biden.

“Ha bárki ebben a teremben azt hiszi, hogy Putyin megáll Ukrajnában, biztosíthatom önöket, hogy nem fog”

– mondta Biden a kongresszusban.

Ezután újból felszólította a képviselőház republikánusait, hogy ne akadályozzák a Kijevnek nyújtott további katonai segélyek folyósítását.

“Ukrajna megállíthatja Putyint, ha Ukrajna mellett állunk, és biztosítjuk számára a védelméhez szükséges fegyvereket” – mondta.

“AZ ÜZENETEM PUTYIN ELNÖKNEK – AKIT RÉGÓTA ISMEREK – EGYSZERŰ: NEM FOGUNK ELSÉTÁLNI. NEM FOGUNK MEGHAJOLNI. NEM FOGOK MEGHAJOLNI.”

Biden az amerikai Capitoliumban törvényhozókhoz és külföldi méltóságokhoz szólva megismételte, hogy kormánya nem tervezi amerikai csapatok küldését az Oroszország elleni közvetlen harcra.



“Az ukránok nem kérnek amerikai katonákat. Valójában nincsenek amerikai katonák az ukrajnai háborúban, és eltökélt szándékom, hogy ez így is maradjon” – mondta Biden a nyilvánvaló hazugságot.

A Republikánus Párt nem hajlandó elfogadni Biden 61 milliárd dolláros segélycsomagját Ukrajnának, miközben azt reméli, hogy nyomást gyakorolhat a Fehér Házra az illegális migráció visszaszorítása érdekében.

Oroszország többször is a NATO folyamatos keleti terjeszkedését és az Egyesült Államok vezette blokk Kijevvel történő együttműködését nevezte meg a jelenlegi konfliktus egyik fő okaként.

A múlt hónapban Tucker Carlson amerikai újságírónak adott interjújában Putyin azt mondta, hogy Oroszországnak nem áll szándékában megtámadni a NATO-tagállamokat, kivéve, ha önvédelemből kénytelen cselekedni. Putyin továbbá azzal érvelt, hogy a nyugati országok hamisan fenyegetésként állítják be Oroszországot, hogy félelmet keltsenek.

Biden a koráról is szót ejtett:

Pályafutásom során sokszor hallottam, hogy túl fiatal vagyok. Azt mondták, hogy túl öreg vagyok. Az én koromban néhány dolog világosabbá válik, például az a gondolat, hogy az amerikaiakat egyenlőnek teremtették.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató