2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Jelentős győzelmet aratna a Fidesz, ha most lennének a választások

Kikutatták azt is, hogy a magyar lakosság több mint háromnegyede szerint több nőre lenne szükség a magyar politikában.

Egy most vasárnapi választáson a Fidesz–KDNP 48 százalékos listás eredményt érne el – derül ki a Magyar Társadalomkutató Kft. felmérésből, amelyet a Magyar Nemzet idézett.  

Ebben azt is írják, hogy a nők magasabb arányban szavaznának a Fideszre (ötven százalék), mint a férfiak (46 százalék), valamint, hogy a magyar lakosság több mint háromnegyede (77 százalék) szerint több nőre lenne szükség a magyar politikában.

Ha csak a nők szavaznának, akkor a pártok támogatottsága így alakulna:

- A Magyar Kétfarkú Kutya Párt 11 százalékos támogatottsággal bír, ugyanakkor a nők csupán 9 százaléka voksolna rájuk.

- A Mi Hazánk Mozgalom 10 százalékos listás eredményt érne el egy most hétvégi választáson, azonban a nők mindössze 6 százaléka szavazna rájuk, míg a férfiak esetén az országos eredményénél is - jobban szerepelne 14 százalékos támogatói aránnyal.

- A Demokratikus Koalíció 9 százalékos támogatottsággal rendelkezik, ami megegyezik a női biztos szavazók körében (9 százalék) látott támogatói körének arányával.

- A Momentumra a biztos szavazók 8 százaléka voksolna, míg a nők között ez az arány 9 százalék.

- Önállóan a Jobbik – Konzervatívok (4 százalék), a Mindenki Magyarországa Néppárt (3 százalék), A Nép Pártján (3 százalék), a Második Reformkor (2 százalék), a Párbeszéd (1 százalék), az LMP (1 százalék) és az MSZP (0 százalék) sem jutna be a parlamentbe. 

Ha azonban csak a nők szavazhatnának, a Jobbik 7 százalékos eredményt érne el, mellyel már átlépné a parlamenti küszöböt. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató