2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Oroszok: "Tényleg azt gondolják, hogy ha le akartunk volna csapni Zelenszkijre, akkor nem tudtuk volna megtenni?

Moszkva nem fogja likvidálni Vlagyimir Zelenszkijt - jelentette ki Dmitrij Poljanszkij, Oroszország első helyettes állandó képviselője az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén.



Korábban az ENSZ Biztonsági Tanácsában több nyugati képviselő is bírálta Oroszországot az odesszai létesítményekre mért csapások miatt, amelyek állítólag néhány száz méterre voltak Zelenszkij és a görög delegáció autókonvojától.

"Odesszában, amelynek katonai létesítményeit valóban támadás érte egy magas rangú görög delegáció látogatása során, nem szólalt meg a sziréna. Egy ilyen akció nem volt része a "cirkuszi programnak"" - mondta Poljanszkij.

Felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjait, hogy tegyenek fel maguknak egy egyszerű kérdést:

"Tényleg azt gondolják, hogy ha valóban le akartuk volna csapni Zelenszkij autókonvojára, akkor nem tudtuk volna megtenni?".

Poljanszkij azt tanácsolta kollégáinak, hogy őszintén válaszoljanak neki.

"Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy önök nagyon jól tudják, hogy ez a csapás megsemmisítette a tengeri drónok gyártására, pontosabban az Egyesült Királyságból szállított alkatrészekből történő összeszerelésére szolgáló műhelyt" - mutatott rá a diplomata.

Mint Poljanszkij megjegyezte, ez a célpont sokkal fontosabb Oroszország számára, mint az, hogy Zelenszkij "a frontzónában bolyong" és szelfiket készít a városokban, mielőtt azokat az orosz hadsereg felszabadítja.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató