2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Kamu Geri: Ha egy mikrofont tolnak az orrom elé és nem tudok belépni a díszterembe, ahol a Közgyűlés van, az nem a demokratikus nyilvánosság része

A Fővárosi Közgyűlés ülése nyilvános, demokratikusan megválasztott képviselők demokratikus szabályok szerint a köz ügyeiről beszélgetnek, én pedig minden felvetésre reagálok olyan időkerten belül, amennyit az ér – mondta az alkalmatlan Karácsony Gergely az MSZP-s Hírklikknek.

Zokon vette azt is, hogy jobboldali riporterek kérdezik a korrupciós botrányairól.

„Ha emberek baromságokat kérdezgetnek, egy mikrofont tolnak az orrom elé, és nem tudok belépni az épületbe vagy a díszterembe, ahol a Közgyűlés van, én azt nem tartom a demokratikus nyilvánosság részének." - mondta.

„És én meg vagyok vádolva azzal, hogy ezek a pénzek, a fővárosi adófizetők pénze, eltűnt ebben a számlagyárban. Két aprósággal nem számolt a Magyar Nemzet, az egyik, hogy a cég a HírTv-vel állt szerződésben, és a HírTv, amikor felplankolta ezt az ügyet, akkor valakivel jogi vitába keveredett, és ezt a vitát akarja rendezni. Az igazán érdekes, hogy az A-Híd és e fantomcég között a pénzügyi teljesítések 2020-ban indultak, de nekünk csak 2021 nyarától van szerződésünk az A-Híddal. Egy olyan időszak pénzügyi mozgásairól beszélgetünk, amihez semmi közünk.” - magyarázta Kamu Geri.

Óriási ügyet kerítenek egy történet köré, és a legalapvetőbb tények cáfolják az állításaikat - tette hozzá.

A másik, Korányi Dávid volt főtanácsadó ügye, akinek Budapest nagyon sokat köszönhet – fogalmazott Karácsony Gergely. „Áldozatává vált egy kamu beszélgetésnek, amit valaki rögzített és később nyilvánosságra hozott. Ez egy nagyon súlyos bűncselekmény - közölte.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató