2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Kiderült, hogy egész Európát befolyásolná a Karácsony tanácsadója által vezetett Action for Democracy

Amint egymás után kerülnek nyilvánosságra az Action for Democracy működését leleplező videók az X-en, egyre inkább bebizonyosodik: az alighanem Soros-pénzekkel kitömött szervezet egész Európában, sőt azon túlmenően is igyekezett irányítani a geopolitikai folyamatokat – írja a Mandiner. A lap hozzáteszi: ezt a kontrollt például hazánk és más szuverén országok választásainak a befolyásolásával kívánták elérni, amihez az uniós és az amerikai vezetéssel kiépített kapcsolataik is rendelkezésre álltak, s a nemzetközi fősodratú média is partnerük volt az aknamunkában.

Az Action for Democracy (A4D) az Európai Unió egészére kiterjedően igyekezett befolyásolni a politikai erőviszonyokat. Ez derül ki az X-en található MagaBabe nevű profilon a minap megosztott videóból, amelyen Kati Marton, az A4D kuratóriumi elnöke a lengyelországi aknamunkájukról beszélve árulja el, hogy valójában az európai nagypolitikát igyekeztek a nekik tetsző módon alakítani.

Épp most voltunk Lengyelországban, Dávid és én. Sok fiatal vezetővel találkoztunk, mert tőlük jön az energia. A demokrácia megmentése áll az érdeklődésünk homlokterében, ahol csak lehetőségünk van rá. Így most nagy erőfeszítéseket teszünk Lengyelországban, mert ott hamarosan választások lesznek, amelyek nagyon kritikusak. Nagyon kritikusak. És óriási hatása lenne az EU-ban annak, ha Lengyelország a szélsőjobbra tolódna. (…) Nemrég Varsóba utaztunk és én szerveztem a találkozókat, mert tudja könnyebb volt nekem találkozót szerezni Brzezinski nagykövettel vagy éppen a német nagykövettel

– fejtette ki Kati Marton.

ezek szerint tehát az A4D kuratóriumi elnöke az említett „Dáviddal” együtt – aki minden bizonnyal Korányi Dávid, a szervezet ügyvezető igazgatója – Mark Brzezinskivel, az USA varsói nagykövetével beszélte meg, miként tudnák hatalomra segíteni Donald Tuskot és szövetségeseit, szemben a Marton által szélsőségesnek nevezett, valójában konzervatív PiS-kormányzattal

– írja a Mandiner.

Miközben Marton a demokrácia megmentéséről beszél, a befolyásgyakorlási akcióikkal és a külföldről – elsősorban Soros Györgytől érkező pénzekkel – több országban is épp a választások demokratikus voltát veszélyeztették.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató