2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Macron vágya: Aya Nakamura Edith Piaf dalt énekeljen a párizsi olimpia megnyítóján

Emmanuel Macron titkos követelései a 2024-es olimpiával kapcsolatban...

A francia elnök azt szeretné, hogy a 2024-es olimpiai játékok megnyitó ünnepségén a francia-mali "művész" is részt vegyen...

Az információk szerint Aya Nakamura Edith Piafot énekelhetne a párizsi eseményen.

A L'Express értesülései szerint Aya Nakamura felléphet az olimpia nyitóünnepségén 2024. július 26-án, Párizsban, a Trocadéro Gardensben. A rendezvény ingyenes és nyilvános lesz. Találkozott Emmanuel Macron elnökkel is, aki azt javasolta, hogy énekeljen el egy dalt Edith Piaftól, akit Aya Nakamura csodál.

Miután a L'Express bejelentette ezt a lehetőséget, "szexista és rasszista" megjegyzések özönlöttek a közösségi médiában, amelyek a nőgyűlöletet (fekete nőkkel szembeni nőgyűlöletet) tükrözték.

A Le Monde már szélsőjobboldali gyűlölködésről ír. 

Persze a francia mainstream média el van ájulva az ötlettől...

Aya Nakamura zenei ikonként és kulturális jelenségként nőtte ki magát. A 2024-es olimpia megnyitóján nyújtott potenciális teljesítménye, amelyet világszerte figyelemmel kísérnek, képes egyesíteni az embereket, és bemutatni a francia kultúra sokszínűségét és élénkségét - írják.

Azonban a felmérésekből más derül ki.

A franciák 63%-a nem akarja, hogy Aya Nakamura Edith Piaf dalait énekelje a 2024-es párizsi olimpián - a Midi Libre szerint.

73%-uk úgy gondolja, hogy Aya Nakamura nem Franciaországot képviseli.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató