2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Meghalt Wiesner Tamás, a Fradi Európa-bajnok vízilabdázója

Szomorú hírt közölt a vízilabda-szövetség honlapja: elhunyt a Fradi pólóslegendája, a zöld-fehéreket egy életen át szolgáló sportember – Wiesner Tamást az FTC saját halottjának tekinti.

A hazai sportági szövetség honlapja emlékeztetett rá, hogy Wiesner Tamásnak két Európa-bajnoki és egy világkupa-szereplés adatott meg: az 1970-es Eb-n ezüstérmes lett, 1977-ben, a jonköpingi tornán, illetve az 1979-es rijekai vk-n pedig az aranyérmes együttes tagja volt.

A KSI-ből 1968-ban került a Ferencvároshoz, ott töltötte teljes felnőtt játékospályafutását, később pedig két évtizeden át szolgálta a klubot szakosztályvezetőként, amikor a csapat újabb sikerkorszakát élte.

A zöld-fehérek kupaspecialistának számítottak akkoriban: a Vasas és az OSC mellett a bajnoki cím elérhetetlen volt, ugyanakkor a kupában sokszor meglepetést okoztak. És nem csak itthon: 1974-ben, 1977-ben és 1979-ben elhódították a KEK-serleget, sőt, az utóbbi két sikert követően megrendezett európai Szuperkupa döntőben sikerült legyűrniük az aktuális BEK-győztest is, előbb a Canottieri Napolit, majd a Vasast – olvasható a Waterpolo.hu oldalon.

Annyi klasszis kortársaként nem szégyen, hogy a tizenkettedik-tizenharmadik voltam a sorban. Ha nosztalgiázom, abból főzök, amim van, és jóllakok vele, nincs hiányérzetem. Voltam Európa-bajnok, világkupa-győztes, a Fradival nyertünk KEK-et, Szuper Kupát, nincsenek véletlenek, ennyire voltam kódolva – idézte a Fradi.hu Wiesner Tamást.

A kilencvenes években vállalt ismét komoly szerepet szeretett klubjánál, szakosztályvezetőként főszerepe volt abban, hogy a zöld-fehérek négy év alatt három európai kupadöntőben játszhattak, és két vesztes LEN-kupa-finálét követően 1998-ban elhódították a KEK-serleget. 2000-ben pedig a fiatal csapattal a bajnoki cím is összejött.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató