2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Nagy a baj Kispesten: tüntetést szerveznek a szurkolók!

Az edzőváltás után is gyengén szerepel a Honvéd – a drukkereknek elege lett a hanyatlásból!

A kispesti szurkolók azt gondolták, a tavalyi kiesés után – már nem lehet lejjebb...

Kissé váratlanul érte őket, hogy az NB II-es nyitány előtt a vezetők a széles közvélemény előtt egy teljesen ismeretlen, korábban a klub utánpótlásában dolgozó fiatalemberre, Pinezits Mátéra bízták a szakmai munka irányítását.

Azoknak lett igazuk, akik azt jósolták: ez a lépés nem ígér fényes jövőt...

A vezetőedzővel nem indult be a csapat, végül a Kazincbarcika elleni hazai vereséggel telt be a pohár (történetesen a Borsod vármegyei együttes szakmai munkáját a Honvéd korábbi válogatott védője, Csábi József irányítja...), és érkezett a rutinos Csertői Aurél, aki szintén játszott a kispesti csapat színeiben.

Ám hiába a reménykedés, az előrelépéssel kapcsolatos illúzió szép lassan tovaszállt, hiszen továbbra sem jöttek az eredmények.

Csertői mérlege a hétfői, győri bajnoki előtt: egy győzelem, öt döntetlen, három vereség, amely nagyon halovány, csupán 29 százalékos teljesítmény....

Nem véletlen, hogy a kispesti drukkerek egy része besokallt, és a hírek szerint néhány Honvéd-legendával kiegészülve április 7-én (vasárnap), közvetlenül a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni bajnoki előtt tüntetést szerveznek a klub jelenlegi tulajdonosai ellen.

A szurkolói Facebook-csoportban az alábbi közleményt tették közzé:

„Április 7-én 14:30-tól tüntetést szervez az Ultras Kispest és a KLTE. Helyszín az oroszlán előtti tér a Bozsik stadionnál. A rendezvény célja: figyelemfelkeltő megmozdulás az ötéves működése alatt mindent teljesen tönkretevő Metalcom leváltására.

KLUBUNK SOHA NEM TAPASZTALT MÉLYSÉGBEN VAN. A CSAPAT KÖZELEBB A HARMADOSZTÁLYHOZ, MINT AZ ELSŐHÖZ.

Milliárdos adósságot halmoztak fel, a dolgozók és a beszállítók fizetésre rendszeresen késik. A klub tulajdonosai nem jelennek meg a meccseken, nem nyilatkoznak a kialakult helyzetről, kerülik a nyilvánosságot, egyáltalán nem ismertek a jövőbeli szándékaik. A kilábaláshoz új tulajdonosra van szükség. A rendezvényen felszólalnak: a régi játékosok, a KLTE, a Csakblog, és az Ultras Kispest képviselői. Várunk minden szurkolót, akinek fontos a klub jövője. A foci a játék, a Kispest nem!”

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató