2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Tiszta erőből aszfaltba verték a fehér lány fejét, óriási a felháborodás

Kritikus állapotban van az a kiskorú lány, akinek a fejét az aszfaltba verték egy durva verekedés során – adta hírül a Fox News. Mint a konzervatív amerikai csatorna írja, Missouri állam Saint Louis nevű városában, egy középiskola közelében tört ki verekedés fiatalok egy csoportja között, 

melynek során egy fekete lány egy „fehérnek tűnő” másik lányt a földre vitt, majd koponyáját többször tiszta erőből az aszfalthoz csapta, míg áldozata jól láthatóan eszméletét vesztette.

Az esetről videó is készült, amely a közösségi médiába is felkerült, és vírusszerűen elterjedt, óriási felháborodást keltve. 

 

Az üggyel kapcsolatban egy 15 éves tinédzsert letartóztattak. Az a híradásokból nem derül ki, hogy mi veztetett a vitához. Meg nem erősített sajtóértesülések szerint az áldozat korábban az iskolában többször diáktársai célkeresztjébe került.

Az iskola szűkszavú közleményében sajnálatát fejezte ki, amiért gyerekeknek esett bántódása. A közösségi oldalukon letiltották a hozzászólások lehetőségét. Az X-en emlékeztettek rá, hogy az iskolai körzet oktatási bizottságát 2022-ben sokszínűségi és egyenlőségi díjjal tüntették ki. 

A város lakossága egyébként a hivatalos adatok szerint teljesen vegyes, 46,3 százalék fehér, 43,9 százalék színes bőrű.

 

(Magyar Nemzet)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató