2024. június 14. - Vazul
EUR : 394.66
USD : 367.23
Időjárás ikon19°13°

Az ünnepi rendezvények miatt szinte teljesen lezárják pénteken Budapest belvárosát

A nemzeti ünnephez kapcsolódó programok miatt március 15-én, pénteken jelentős közúti korlátozásokra, emiatt közösségi közlekedési változásokra kell számítani Budapest belvárosában, tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-t.

Az Erzsébet híd pénteken egész nap, a Szabadság híd délután lesz lezárva, emellett lezárásokra kell készülni délelőtt a Kossuth Lajos tér-Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Múzeum körút-Kálvin tér útvonalon, továbbá egész nap az Andrássy út Nagykörúton belüli szakaszán.

A BKK azt javasolja a közlekedőknek, hogy gépjárművel kerüljék el a belvárost, és használják a kötöttpályás közlekedési eszközöket, különösen a metrókat.Az ünnepi megemlékezések miatt le lesz zárva pénteken

- a Pollack Mihály tér, hajnali 3 órától 16 óráig a Múzeum körút, a Múzeum utca, valamint a Bródy Sándor utca a Pollack Mihály tér és a Múzeum körút között.

- Ugyancsak lezárják a Kossuth Lajos teret 10:30-ig, továbbá a Kálvin teret és az Astoriát 10 és 12 óra között.

- Szakaszos és időszakos lezárásra kell számítani a Kossuth Lajos tértől az Akadémia utca-Széchenyi István tér-József Attila utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Múzeum körút útvonalon 9:30-tól várhatóan 10:30-ig.

- Lezárják pénteken 12 és 20 óra között a Szabadság hidat. Ugyancsak lezárják az Erzsébet hidat és a Szabad sajtó út-Kossuth Lajos utca útvonalat 6 órától szombaton hajnali 3 óráig, 7 órától pedig a Rákóczi utat is az Astoria és a Blaha Lujza tér között.

- Az Andrássy út az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között 8-tól várhatóan 21 óráig lesz lezárva.

- A korlátozások miatt a 2-es, a 2B és a 23-as villamosok a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között pénteken üzemkezdettől 10:30-ig nem közlekednek.

- A 100E autóbusz 4:30 és 16:30 között nem érinti a Deák Ferenc tér és az Astoria megállót, csak a Kálvin tér és a Liszt Ferenc-repülőtér 2-es terminálja között közlekedik. A Kálvin térnél 10 és

- 13 között az Üllői út túloldalán, a Szabó Ervin tér előtt lehet felszállni az autóbuszokra.

- A 47-es és a 49-es villamos a Deák Ferenc tér helyett a Batthyány térig közlekedik üzemkezdettől 20 óráig, nem érinti a Deák Ferenc tér, az Astoria, a Kálvin tér és a Fővám tér megállót. 

- A 107-es autóbusz 7:30-tól üzemzárásig nem jár a Szent Gellért tér és a Keleti pályaudvar között, a 7-es autóbusz pedig a Blaha Lujza tér és a Rudas gyógyfürdő között.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató