2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Márki-Zay Péter külföldi lapban gyalázza hazánkat

A bukott miniszterelnök-jelölt azt mondta, az ellenzék nem jut kívülről finanszírozáshoz, a Fidesznek pedig végtelen forrása van a korrupcióból származó pénzekből, valamint az állami finanszírozásból.

Magyarország olyan értelemben nem diktatúra, hogy az ellenzéki vezetőket nem rabolják el, nem kínozzák meg, nem lövik le, és nem esnek ki magas épületek ablakán, de ez már egy szigorúan ellenőrzött, tekintélyelvű rezsim, ahol nincsenek demokratikus választások – nyilatkozta Márki-Zay Péter a Business Insider című lapnak, az interjút a Magyar Nemzet szúrta ki.

A bukott miniszterelnök-jelölt az ellenzék veresége miatt a médiát okolta, szerinte az nem férnek hozzá napilapokhoz, rádió- vagy televíziócsatornákhoz, szerinte 

egyetlen tévécsatorna van, amelyik fogadja az ellenzéki politikusokat, és azt is a Fidesz irányítja, és ez igaz a legnagyobb weboldalakra is. 

Hódmezővásárhely polgármestere szerint az ellenzék nem jut kívülről finanszírozáshoz, a Fidesznek pedig végtelen forrása van, mert nemcsak a korrupcióból és az üzleti kapcsolatokból származó pénzeket használja fel, hanem a kiterjedt állami finanszírozást is.

Márki-Zay kijelentette, a választásokon előnyből indul a kormánypárt, mert megnehezítették a Nyugat-Európában tartózkodó választópolgárok szavazását, hiszen csak személyesen adhatták le voksukat, szemben az Erdélyben vagy a Vajdaságban élőkkel. Hozzátette, a választási rendszer, az alkotmányos keretek megváltoztatása törvényes volt, de nem demokratikus.

A politikus úgy véli, 

Magyarország az Európai Unió legszegényebb és egyben legkorruptabb országa lett, itt a legmagasabb az árak és a legalacsonyabb bérek az Európai Unióban. 

Közölte, a változás és Orbán Viktor leváltásának lehetőségét három dologban látja: a társadalmi elégedetlenségben, a nemzetközi elszigeteltségben, beleértve az uniós intézmények fellépését Magyarország ellen, valamint az „uralkodói táboron” belüli repedésekben.

Az ukrajnai háborúról azt mondta, ha hagyjuk, hogy Ukrajna Putyin agressziójának áldozata legyen, éhsége

Észtországra, Lettországra, Litvániára, Lengyelországra, végül Romániára és Magyarországra is átterjed, 

tehát, a diktátorokat nem lehet megállítani békével, csak akkor, ha megtanulják a leckét. 

Ellenkező esetben nemcsak Putyin jelent majd veszélyt. Kifejtette, a békét tartja a legjobb megoldásnak, még Putyin számára is, de ez nem lehet ösztönző más háborúk indítására. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató