2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Szijjártó Péter üzent Zelenszkijnek: nem a béke, hanem a háború az, ami veszélyes

Szijjártó Péter a magyar kormány nevében reagált Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szavaira, miszerint a magyar miniszterelnök veszélyes játékot játszik, ami elsősorban Magyarországra nézve veszélyes.

A helyzet az, hogy ami veszélyes, az a háború, mert a háborúban emberek halnak meg. (…) És a háború annak a veszélyével jár, hogy továbbterjed, és mi nem szeretnénk, ha ez a háború továbbterjedjen, mert mi itt élünk a háború szomszédságában. Ezért mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy béke legyen a szomszédban, meg lehessen menteni az emberéleteket és meg lehessen előzni a további pusztítást”

– fogalmaz videójában a külügyminiszter.

Az ukrán elnök szerint Budapest üzenetei radikálisak Ukrajna felé

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Le Monde francia lapnak adott interjújában elmondta: Magyarország tudja, milyen következményei vannak „egy fasiszta rezsim megszállásának”, mégis radikálisak az üzenetei Ukrajna felé. Az elnök szerint az európai vezetők 90 százaléka Ukrajna oldalán áll, bár a társadalmakon belül eltérőek a vélemények.

Zelenszkij hangsúlyozta: Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor nagyon veszélyes játékot játszik, ami elsősorban magára Magyarországra nézve veszélyes. Ez az ország tudja, mi az invázió, tudja, milyen következményei vannak egy fasiszta rezsimnek, meglep, hogy Budapest üzenetei radikálisak Ukrajna felé. (…) Trumpnál a játszadozás nem fog működni, mert ő egy független vezető és senki sem szereti, ha gyenge barátai vannak” – tette hozzá.

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató