2024. április 21. - Konrád
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Ismét szavazott a Bundestag a Taurusok küldéséről Ukrajnának

Véget nem érő történet: a németek megint nekirugaszkodtak, de a képiselők továbbra sem akarnak Taurus cirkálórakétákat küldeni Ukrajnának.

A német Bundestag ma ismét szavazott, de továbbra sem támogatta a Taurus rakéták szállítását Ukrajnába. A képviselők a CDU/CSU ellenzéki blokk határozattervezete ellen szavaztak, amely a Taurus nagy hatótávolságú cirkálórakéták szállítását követeli Ukraine számára.

Előző nap Olaf Scholz német kancellár újra felszólalt az ilyen rakéták szállítása ellen a Bundestag gyűlésén.

A kormányfő szerint a nagy hatótávolságú cirkálórakéták esetleges szállítása, Németországot a háború résztvevőjévé teszi, mivel ehhez a fegyverzethez katonákat is kellene küldeni.

Pénteken Berlinben találkozik a francia, lengyel és német kormányfő, mivel egyre nagyobb a feszültség a németek és a franciák között. Egy, a Politicónak nyilatkozó német diplomata szerint Donald Tusk lengyel miniszterelnök még a nap folyamán csatlakozik a francia és a német vezetőkhöz, ami a „weimari háromszög”, első találkozója lesz, mióta Tusk decemberben ismét lengyel miniszterelnök lett.

A vezetők a találkozót az egység demonstrációjának szánják, miután a francia–német súrlódások Ukrajna miatt nyílt viszálykodássá fajultak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató